KÉP
Süti ajánlataink:
A tésztához:
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
csokimáz (vagy tortabevonó)
Egy 34 × 42 cm-es, alufóliával kibélelt tepsibe a meghámozott almát szorosan egymás mellé leszeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 evőkanálnyi vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport, meg a tojásfehérjékből felvert habot. A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz. Előmelegített sütőben, 160°C-on sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A tepsiből kiborított és már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát, rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.
Jó étvágyat! :)
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
csokimáz (vagy tortabevonó)
Egy 34 × 42 cm-es, alufóliával kibélelt tepsibe a meghámozott almát szorosan egymás mellé leszeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 evőkanálnyi vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport, meg a tojásfehérjékből felvert habot. A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz. Előmelegített sütőben, 160°C-on sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A tepsiből kiborított és már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát, rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.
Jó étvágyat! :)
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.
Forrás és még több recept itt található: