Csokoládés tekercs





 6 tojásból piskótalap
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tojás
15 dkg cukor
2 púpozott evőkanál kakaópor
1 narancs reszelt héja

A kihűlt piskótát nedves konyharuhába feltekerjük. A krémhez a 3 tojást a 15 dkg cukorral, a 2 kanál kakaóval és a narancs héjával simára keverjük, gőz fölött sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzákeverjük a porcukorral habosra kikevert vajat.


Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótatekercset, a külsejét tejszínhabbal bevonjuk. A díszítés során a habzsákba egyik oldalra tejszínhabot, a másik felére a csokis krémből töltünk, így lesz cirádás mintás.

Czine Zsuzsanna receptje.





Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/csokolades-tekercs/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html