Francia rakottas








 Húsos réteghez:
500 g darált hús, nálam sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál kókuszzsír
1 kiskanál házi ételízesítő
1 evőkanál petrezselyem
1 mokkáskanál pirospaprika
3 evőkanál tejföl
1 tojás
1 tejben áztatott zsemle
só, bors

Krumplis réteghez:
7 db közepes krumpli
1 evőkanál teavaj
200 g reszelt trappista sajt
tej



Elkészítés:
A krumplikat megpucolva és felkockázva feltesszük főni.
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a zsíron, majd hozzákeverjük a darált húst a házi ételízesítőt, a pirospaprikát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük. Ezután fedő alatt takarékon puhítjuk egy 10 percig, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A zsemlét áztassuk be tejbe.

Tovább a recepthez még több képpel:
http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2013/02/hachis-parmentier-francia-rakottas-etel.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html