Új sütiőrület: íme a cobbler!


Megosztás



Cseresznyéből, meggyből, sőt barackból is finom lehet, ráadásul egyszerűbb összehozni, mint egy palacsintát. Íme a cobbler…



A cobbler eredetileg egy holland sütőedény neve, amely annyira jelentős szerepet játszott a tulajdonosa életében, hogy a végrendeletében hagyta meg, hogy kinek szánja halála után. Mostanra azonban egészen mást jelent. A cobbler egy sütemény, amely hasonlóan készül, mint az úgynevezett morzsasüti, de annál sokkal ízletesebb. A hazája egyébként Amerika, ahol előszeretettel turbózzák tejszínhabbal és fagyival a gyümölcsalapú desszertet.



A titka a friss gyümölcs és a fűszerek, valamint a keményítő. Hogy miért? Mert a lédús gyümölcsök a sütés alatt levet engednek, ami könnyen eláztathatja a süteményt, de ha keményítővel vagy kukoricaliszttel szórjuk meg a gyümölcsöket, a szaft sűrű és ízletes lesz.



Bármilyen gyümölcsből csinálhatod, amiből pitét is sütnél, áfonyával, meggyel, körtével verhetetlen, de mi barackkal is szeretjük. Ha szeretnéd kicsit feldobni, akkor fűszerezd a gyümölcsöket! A legtöbb gyümölcshöz jól passzol a fahéj és a szegfűszeg, ha pedig igazán bevállalós vagy, akkor próbálkozhatsz gyömbérrel vagy ánizzsal.



Hozzávalók egy közepes tepsihez



15 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

10 dkg kristálycukor

2 evőkanál a tetejére

1 teáskanál sütőpor

10 dkg vaj

2 tojás

1,5 dl tejszín



50 dkg gyümölcs

1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt

2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes

fűszerek ízlés szerint



A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel. A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.



Tipp: a tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.


Forrás itt található:
http://faceportal.hu/uj-sutiorulet-ime-a-cobbler/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html